[pic=659_1289316961.JPG][pic=659_1289316975.JPG]Het Hof van Cleve in Kruishoutem, de zaak van topchef Peter Goossens, is opnieuw bekroond tot beste restaurant van België. Christophe Hardiquest van het Brusselse restaurant Bon-Bon is door restaurantgids GaultMillau dan weer uitgeroepen tot Chef van het Jaar.Het Hof van Cleve wordt nu al voor de achtste keer op rij uitgeroepen tot beste restaurant door GaultMillau. De toonaangevende culinaire gids (voor België en Luxemburg) werd maandag voorgesteld.Het restaurant van Goossens kreeg net als vorig jaar 19,5 op 20. Hij heeft nu wel vijf koksmutsen -het maximum aantal- gekregen, en dat is voor het eerst in de geschiedenis van GaultMillau.Vorige week kreeg Sergio Herman, de andere bekende tv-kok, wel een score van 20 op 20 van GaultMillau in Nederland.Jonge TopchefChristophe Hardiquest van het restaurant Bon-Bon in Brussel kreeg dan weer de eer om Chef van het Jaar te zijn. "Christophe speelt naadloos in op de huidige gastronomische trends: een topproduct en garneringen met een moderne toets zonder afbreuk te doen aan de smaak en het evenwicht", aldus GaultMillau.In 2004 werd Hardiquest al eens Jonge Topchef van het Jaar. Kwinten De Paepe van het Leuvense restaurant Trente werd dit keer Jonge Vlaamse Topchef. In Brussel krijgt Gaëtan Colin (Jaloa) die eer toebedeeld en de Jonge Waalse Topchef is Maxime Collard (Table de Maxime).Aan de top van van de Belgische culinaire wereld verandert er weinig. De Brusselse restaurants Comme Chez Soi en Sea Grill, die een score van 19 op 20 halen, vervolledigen net als de voorbije jaren de top drie.Wel zijn er twee nieuwe restaurants die een score van 18 op 20 kregen, wat hun totaal op tien brengt. Het gaat om De Karmeliet in Brugge en Hertog Jan in Sint-Michiels (Brugge).De GaultMillau-gids 2011 is vanaf woensdag te koop voor 25 euro.